Yhteiskuntarauhaa hajotetaan virkatyönä

Vuoden alusta voimaan tullut työttömyysturvan aktiivimalli johtaa poliittisiin lakkoihin, vasemmistopuolueiden vahvistumiseen ja oikeiston kannatuksen laskuun, tutkijat ovat arvioineet Kauppalehdelle.

Laajasti haukutun aktiivimallin kaatamiseksi tehty kansalaisaloite on kerännyt parissa viikossa jo yli 94 000 allekirjoitusta. Se etenee eduskuntaan, sillä vaadittu 50 000:n raja ylittyi jo viime torstaina.

Politiikan tutkijoiden mukaan aktiivimalli on ay-liikkeelle ja vasemmistopuolueille herkullinen tilaisuus pönkittää omaa asemaansa. Aktiivimalli saa väen liikkeelle, koska työttömyys koskettaa monia ja on helposti käsitettävissä toisin kuin mutkikas sote.

Metalliliitto kertoi jo valmistelevansa poliittista lakkoa. SAK:n hallitus päättää asiasta 15. tammikuuta. Samaa miettii STTK.

Poliittisen taakan kantaa jytky-ministeri Jari Lindström (sin)

2 thoughts on “Yhteiskuntarauhaa hajotetaan virkatyönä”

  1. OIKEASTI, Suomen sisäpolitiikassa kansakunnan jakolinjat, etenkin työmarkkinoiden eriarvoistaminen, eli työttömyydessä ”koulukiusaaminen” on vaarallinen tie. 1970-luvulla työmarkkinoilta karkotettiin ikäsyrjinnällä, eli ”hiljainen tieto”, pitkä kokemus menetti arvonsa.

    Nyt työttömien ihmisarvoa loukataan (virkatyönä) laiskoiksi ja työhaluttomiksi leimaamalla.

  2. OUTO rakenne. Työttömien ”aktiivimalli”, eli oikeasti käytännössä työtä hakevien lannistamismalli on suunniteltu ja valmisteltu valtiovarainministeriössä ja sosiaaliministeriössä. Poliittinen vastuu ja taakka on sälytetty työministeri(ö)lle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *