YLE:ssä valeuutisia

Seppo Konttinen

YLE:n ex-taloustoimittaja kirjoittaa face..ssa:

Saimme jälleen eilen Ylen pääuutislähetyksessä nähdä ja kuulla valeuutisia, jotka oli tuotettu Elinkeinoelämän keskusliitossa. ”Uutisissa” oli kaksi kärkeä. ”EK ylistää yhteisöveron kevennystä: Teki Suomesta houkuttelevan maan.” Jutussa kerrottiin tj. Häkämiehen suulla, joka todisti, etteivät yhteisöveron tuotot ole romahtaneet, kun Kataisen hallitus pudotti yhteisöveroa 24,5 prosentista 20 prosenttiin.

Molemmille väitteille on yhteistä se, että ne ovat täyttä potaskaa.

Ensinnäkin EK kertoo omassa tiedotteessaan: ”Ennen vuotta 2014 suomalaisia yhtiöitä sulautettiin ulkomaalaisiin suunnilleen yhtä usein kuin ulkomaalaisia suomalaisiin, mutta veroalen jälkeen suunta on ollut EK:n mukaan Suomeen päin. Selvitys perustuu Patentti- ja rekisterihallituksen aineistoon, mutta EK EI KERRO MISTÄ YRITYKSISTÄ ON PUHE.

On siinä meillä selvitys.

EK ei myöskään selvityksessään kerro, miten se pystyy erottamaan selvityksessään yritysverouudistuksen vaikutukset verokertymään. Ei kerro, koska verouudistuksen vaikutuksia ei kukaan pysty erottamaan esimerkiksi taloudellisen kasvun vaikutuksista verokertymään. Mutta EK:n Häkämiehellä ja ekonomisti Penna Urrilalla on tällaisia yliluonnollisia kykyjä.

Mutta miksi Ylen uutiset syöttää meille tällaisia perustelemattomia selvityksiä ”uutisina”? Kyse on propagandasta.

2 thoughts on “YLE:ssä valeuutisia”

  1. IHMETELLEN , , useampaan kertaan (tallennetun) uutispätkän katsottuani jäi todella outo tunne siitä miten härskillä tavalla voitiin vääntää ”virallinen” trollijuttu.

    Mahdolliseen talouskasvuun Suomen valtiovallan, eduskunnan ja hallituksen osuudella EI OLE niin mittavaa merkitystä kuin propagandassa julistetaan.., Jos ken sen uskoo, siitä vaan.

    Toisaalta totuuden ja trolliviestien raja SOME:n eli sosiaalisen median kirjoittajien teksteissäkin on veteen piirretty viiva. Ne edustavat linkitettyjä pääsääntöisesti ”toisenkäden” tarkistamattomia juttuja.

    Jos kuka niiden varassa yhteiskunta- ja maailmakuvansa kehykset rakentaa – hukassa on.

    Suomessa on suuri joukko nuoria syrjäytymässä, nimenomaan taloudellisten jakolinjojen koventuneina rajauksina, joutumassa heittopussin rooliin pitkälle aikuisuuteen.

  2. Ollaan lähellä sisällissodan jälkeisiä aikoja mentaalisesti. Sukupolvien jälkeen haavat avataan ja tunteet saavat vallan, konsensus jää ahneuden ja vallanhimon jalkoihin. Kevyt häviö Saksan rinnalla muutti ehkä liian nopeasti kumarruksen suuntaa, joka taas muutettiin NL:n tuhouduttua. Venäjä jatkaa kuitenkin, ensin ihaillen (Putin) Blairia ect. Torjutuksi tultuaan alkoi rakentaa uutta ”suurvaltaa” KGB:n opein. Tässä kiihkossa ollaan unohtamassa Suomalainen yhteiskunta ja sen osalliset. Pääoman markkinoille, epäpyhään ahneuden glopaaliin markkinakilpailuun. Koulutus ja muu infra halutaan äärioikeiston taholta sirpaloida yksityiseen omistukseen ja rahan raapimiseen. Typerin brutaali esimerkki on perseaukisten sallia sakottaa toisiaan auton ”väärin” pysäköinnistä. Siitä kansantulo vasta kasvaakin??? Tiedonvälitys on jo Erkon haamun jälkeen ajettu alas. Säälittävin esimerkki on Yleisradio. Näin tuhotaan kansallisomaisuus kansallisen kokoomuksen johdolla. Tuskin kok. jäsenistökään tällaista haluaa, jos ajattelevat… EK:n nappulaketju Kotkan suunnalta saa paljon pahaa aikaan suojelijanaan Buntanpoika nalle wahlroos. Jo nuoruudessaan väärin valinnut ”taistolainen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *