Ministeritapaamisista

Liisa Mariapori


 
Helsingissä vaiheikkaan matkan puitteissa tapasin oikeusministeri Antti Häkkäsen ja valtiovarainministeri Petteri Orpon.

Häkkäselle sain esitettyä, miten SSP-sopimuksella valtio ja pankit sopivat keskenään, että pankit saavat yksipuolisesti sanoa tiettyjen toimialojen lainat irti, ajaa 65.000 yritystä konkurssiin, viedä heidän omaisuutensa pilkkahintaan ja vielä myydä vielä 57.000 yrittäjän velat norjalaisille perintäyhtiöille, jotka edelleen perivät niitä 18 %:n korolla ja 18 %:n viivästyskorolla.

Sain myös kerrottua Häkkäselle, että nämä tällaiset valtion toimet eivät kuulu yrittäjän riskin piiriin, joten velkojen perintä pitää heti lopettaa ja yrittäjille ja heidän takaajilleen pitää korvata ns. Norjan mallin mukaisesti joku summa rahaa, olisiko se esim. 50.000 €/yritys?

Häkkänen sanoi ymmärtävänsä nyt asian.

Hän myös lupasi, että saan toimittaa hänelle lisämateriaalia sähköpostitse.

Valtiovarainministeri Petteri Orpolle sain esitettyä, että yrittäjien oikeusturva pitää saada kuntoon, muutoin SOS-hallituksen työllisyystavoitteet /75 %) ei koskaan toteudu, kun Verohallinto kaataa laittomasti yrityksiä enemmän kuin hallitus pystyy uusia työpaikkoja luomaan.

Arvioverotus, peitellyn osingon verotus ja veronkiertosäännökset pitää uudistaa niin, että Verohallinto ei voi niitä enää käyttää mielivaltaiseen verotukseen.

Perustuslaki sisältää verotuksen tärkeimmät oikeusperiaatteet, mutta Verohallinto lipsuu pahasti laillisuusperiaatteesta ja perustuslain valvonta on heikkoa, joten perustuslain noudattaminen edellyttää oikeudellisten instituutioiden uudistamista.

Jatkossa olen suoraan sähköpostitse yhteydessä oikeusministeriin ja valtiovarainministeriin.

2 thoughts on “Ministeritapaamisista”

  1. Onko Kalevi sinulle tallessa nykyisen SP pääjohtajan toimista -80 luvun lopulta ja -90 luvun alun ajalta?
    Olimme yhteyksissä 2000 luvun alkupuolilla asioideni tiimoilta.
    Nykyisin 2010 loppuneen velkasaneerauksen jäljiltä edelleen pankkisysteemissä pannassa. Hovioikeuden päätöksellä 2003 vuonna, ei perintätoimiston tarvinnut todistaa postiensa perille saapumista, kunhan kertoivat lähettäneensä henkikohtaisen kirjeen. Gothia oikeuden käynti. Olen tallentanut kaiken -92 vuoden jälkeen oikeustapahtumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *