Tarkista Kela-muistiosta

Liisa Mariapori
 
Kertaus on opintojen äiti. Tarkista siis tarvitsetko näitä tietoja, jotka Kela-muistiossa 26.5.2017 ovat tarkemmin esitettynä.

1) Vakituisten lääkärin määräämien lääkkeiden hyväksyminen laskettaessa toimeentulotukea.

2) Asumismenojen huomioiminen TT-tukea laskettaessa

3) Sähkö- vesi-, vuokralaskujen jne maksamatta jättäminen ja siitä ilmoittamatta jättäminen asiakkaalle, johtaa siihen, että perintätoimistot saavat taas yhden uhrin lisää . Kelan vastuulla on aiheutettu vahinko, jos se johtuu Kelasta.

4) Ulosoton huomioiminen TT-tukea laskettaessa. Ohjemuutos: Ulosottomiehen vahvistama maksusuunnitelmä (vapaaehtoinenkin) pitää tehdä, silloin otetaan menona huomioon TT-tukea laskettaessa. Vapaaehtoisia maksuja ulosottoon ei oteta huomioon.

5) Selvästi työkykynsä menettäneiden mm. vammautuneiden turha ”roikuttaminen” Kelan asiakkaana luukulta toiselle. Työkyvyttömien pitäisi päästä eläkkeelle.

6) Maksukyvyttömiltä perintä Kelan rästeistä- Kelan oma korjaus.

7) Käsittelyajat vieläkin liian pitkiä.

8) Käsittelyn sekavuus, kun on useita asioita vireillä.

9) Erilainen kohtelu eri paikkakunnilla

10) Sovittiin jatkoneuvotteluista ja siitä, että tarkastusryhmälle toimitetaan jokainen tiedossamme oleva epäselvä tai vääriä johtopäätöksiä sisältävä TT-päätös ja/tai muu päätös, joka on kestänyt liian kauan ja aiheuttanut vahinkoa. Kela korvaa aiheuttamansa vahingot ainakin osittain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *